Šonedēļ norisinās ikgadējā Finanšu pratības nedēļa

Šonedēļ norisinās ikgadējā Finanšu pratības nedēļa

Ar mērķi dot iespēju ikvienam uzlabot savas zināšanas par naudu, budžeta plānošanu, veicināt izpratni par finanšu drošību, drošu ieguldīšanu un citiem ar finansēm būtiskiem un aktuāliem jautājumiem, šonedēļ, no 18. līdz 24. martam, Latvijā norisinās ikgadējā Finanšu pratības nedēļa. 

Finanšu pratības nedēļas koordinators Latvijas Banka informē, ka šī iniciatīva Latvijā norisinās jau 11. reizi. “Finanšu pratības nedēļas 2024” ietvaros visā Latvijā klātienē un attālināti norisināsies vairāk nekā 90 pasākumi, kur dažādas institūcijas daudzveidīgos veidos un formātos informēs par ikvienam aktuālo saistībā ar finanšu pratību. 

Pēdējā laikā īpaši aktuāls kļuvis jautājums par finanšu drošību, tāpēc arī šī gada Finanšu pratības nedēļas būtisks fokuss likts tieši uz šo tēmu, lai mazinātu finanšu krāpniecību.

Norādīts, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta mazāk aizsargāto iedzīvotāju izglītošanai par finanšu drošību. Interesentiem saprotamā veidā izskaidros un pastāstīs par krāpniecības veidiem un svarīgākajiem drošības aspektiem. Sadarbībā ar Smart-ID tiks izstrādāts ceļvedis drošai autentifikācijas risinājuma izmantošanai. 

Tāpat Finanšu pratības nedēļas ietvaros Latvijas Bankas pārstāvji viesosies vairāk nekā 40 Latvijas skolās, kur vadīs nodarbības un iepazīstinās ar tādām finanšu pasaulē svarīgām tēmām kā inflācija, droša ieguldīšana un uzkrājumu veidošana, finanšu krāpniecība, budžeta plānošana. 

Plašāka informācija par Finanšu pratības nedēļas aktivitātēm pieejama šeit.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!