Maksājumus no valsts turpmāk saņemsim zibenīgi

Maksājumus no valsts turpmāk saņemsim zibenīgi

Līdzšinējos divus gadus ienākošie sabiedrības norēķini ar valsti notika zibenīgi, izmantojot zibmaksājumu iespēju. Tagad tikpat ātru norēķinu priekšrocības izjutīs arī iedzīvotāji un uzņēmēji, jo Valsts kase uzsākusi izejošos zibmaksājumus. Tas nozīmē, ka turpmāk valsts budžeta un citas iestādes norēķinos ar sabiedrību izmantos zibmaksājumu funkciju.

Praktiski ikdienas dzīvē iedzīvotāji un uzņēmēji šīs izmaiņas izjutīs, saņemot maksājumus no Valsts kases - nodokļu atmaksu, pabalstus utt. Zibmaksājumu infrastruktūru uztur Latvijas Banka. Tās padomes locekle Zita Zariņa uzsver, ka, izmantojot zibmaksājumu iespēju, valsts izejošie maksājumi pie iedzīvotājiem un uzņēmējiem nonāks dažu sekunžu laikā, kas būs liels ieguvums sabiedrībai kopumā.

Par to, ka jaunās izmaiņas būs ieguvums sabiedrībai, liecina šī gada februārī pēc Latvijas Bankas pasūtījuma veiktā aptauja, kurā secināts, ka

41% iedzīvotāju ikdienā izmanto zibmaksājumus, kas ir par 10% vairāk nekā 2023. gada augustā un skaidri parāda, ka interese par šādiem norēķiniem palielinās.

Tikmēr teju 20% iedzīvotāju ikdienas norēķinos izmanto arī zibsaites, kas ir ātrs maksājums, norādot tikai naudas saņēmēja telefona numuru. 

Jāpiezīmē, ka 2017. gada augustā Latvija kļuva par pirmo eirozonas valsti, kur sāka izmantot zibmaksājumus. Tie ir moderni, inovatīvi starpbanku pārskaitījumi pāris sekunžu laikā, ko var veikt jebkurā diennakts laikā, kā arī brīvdienās un svētku dienās.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!