Jūnija beigās Virgin Galactic uzsāks kosmosa tūrisma biznesu

Jūnija beigās Virgin Galactic uzsāks kosmosa tūrisma biznesu

Pēc teju desmit gadus ilgiem testiem miljardierim Ričardam Brensonam piederošā kosmosa kompānija Virgin Galactic jūnija beigās beidzot uzsāks komerciālu kosmosa lidojumu pakalpojumu sniegšanu. Plānots, ka šādas misijas norisināsies reizi mēnesī, kosmosa plašumus vispirms ļaujot ieraudzīt tiem, kuri biļeti par šo lidojumu iegādājušies jau pirms dažiem gadiem. 

Paredzēts, ka Virgin Galactic pirmais komerciālais lidojums “Galactic 01” norisināsies laika posmā no 27. līdz 30. jūnijam un plānots nevis kā atpūtas ceļojums, bet zinātniskās pētniecības misija. Tajā piedalīsies Itālijas Gaisa spēki un Nacionālā pētniecības padome, kas trīs cilvēku sastāvā veiks mikrogravitācijas pētījumus. Savukārt nākamais lidojums kosmosā jeb “Galactic 02” paredzēts augusta beigās un plānots kā pirmā pilnībā privātā misija. Šobrīd vēl nav paziņots, kas tajā piedalīsies, taču, visticamāk, tie būs kosmosa tūrisma baudītāji. Plānots, ka vismaz divas pirmās misijas tiešraidē būs skatāmas Virgin Galactic mājaslapā

Vēlāk uzņēmums plāno ik mēnesi rīkot vienu komerciālo lidojumu kosmosā.

Iespēja regulāri nodrošināt šādas misijas ļautu arī vēlāk samazināt biļetes cenu, kas šobrīd sasniedz 450 000 ASV dolāru. 

Jāpiezīmē, ka Virgin Galactic maija beigās veica noslēdzošo testa misiju ar kosmosa kuģi VSS Unity un sešiem apkalpes locekļiem. Tā kā lidojums bija veiksmīgs, tas deva zaļo gaismu uzsākt kosmosa tūrisma biznesu. Tiesa, lai nonāktu līdz tam, uzņēmums strādājis teju desmit gadus, saskaroties ar dažādām problēmām un izaicinājumiem. 2014. gadā pēc traģiskās kosmosa kuģa VSS Enterprise avārijas, kurā dzīvību zaudēja pilots, Virgin Galactic testus neveica līdz 2016. gadam. Pēc diviem gadiem bezapkalpes misijā uzņēmums sasniedza kosmosu. Savukārt 2021. gadā pirmajā apkalpes misijā aizlidoja līdz kosmosa robežai. 

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!