Huawei liks savu artavu 5G infrastruktūras izveidei Latvijā

Huawei liks savu artavu 5G infrastruktūras izveidei Latvijā

Pēc mobilo sakaru operatora Bite sniegtās informācijas – šī gada 12. novembrī Ķīnā Bite tehniskais direktors Gints Butens un tehnoloģiju kompānijas Huawei pārstāvis Ross Čens (Ross Chen) parakstījuši saprašanās memorandu. Tā ietvaros abas puses vienojās, ka kopīgiem spēkiem, daloties praktiskajā pieredzē un zināšanās, izveidos 5G infrastruktūru operatora tīklā, kas ietver arī vairāku 5G bāzes staciju būvniecību 2019. gadā Rīgā un Narrowband Internet of Things (NB-IoT) tīkla attīstīšanu Latvijā.

Bites vadītājs Kaspars Buls līdzšinējo sadarbību ar tehnoloģiju gigantu vērtē pozitīvi, norādot, ka kopīgiem spēkiem izveidots ļoti jaudīgs un moderns mobilo sakaru tīkls. Tāpat Bites vadītājs atklāj, ka memoranda parakstīšana devusi ne vien iespēju nostiprināt vēl ciešākas sadarbības saites ar Huawei, bet arī pietuvoties krietni tuvāk 5G laikmetam.

Huawei pārstāvis Ross Čens, savukārt, norāda, ka - 

parakstītais memorands ir kā apliecinājums tam, ka Huawei kā pasaules vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju ražotājs ir piekritis sadarboties ar mobilo sakaru operatoru Bite, lai kopīgiem spēkiem izveidotu pilnībā savienotu un viedu Latviju.

Jāpiebilst, ka Bitei šī nebūt nav pirmā šāda veida sadarbība ar tehnoloģiju gigantu. Tāpat ar Huawei starpniecību mobilo sakaru operators šajā rudenī lika pamatus lietu interneta izveidei Latvijā. Konkrētāk, Bites mobilo sakaru tīkls tika aprīkots ar Huawei izstrādātu lietu interneta standartu NB-IoT, kas pašreiz ar vairāku uzņēmumu starpniecību tiek aktīvi testēts.

Jāatgādina, ka plāni par kopīgu 5G tehnoloģijas ieviešanu Latvijā tika kalti jau 2016. gadā, kad Bite un Huawei parakstīja saprašanās memorandu par stratēģisko partnerību uzņēmuma mobilo sakaru attīstībā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!