Sievietes aicinātas pieteikties apmācībām IT jomā un saņemt par to stipendiju

Sievietes aicinātas pieteikties apmācībām IT jomā un saņemt par to stipendiju

Kaut arī dažādu iemeslu dēļ informācijas tehnoloģiju gudro prātu rindās biežāk redzami vīrieši, tas nebūt neliecina, ka arī sievietes nav vienlīdz spējīgas iekarot tehnoloģiju pasaules virsotnes. To  pierāda arī Latvijas sieviešu sasniegumi IT sfērā, pat izveidojot organizāciju "Riga TechGirls". Aicinot sievietes būt drosmīgākas un aktīvāk iesaistīties IT jomā, izsludināta stipendiju programma, dodot 80 Latvijas sievietēm iespēju apgūt šajā nozarē nepieciešamās prasmes.

Mudinot Latvijas sievietes kļūt aktīvākām un izmēģināt spēkus informācijas tehnoloģiju jomā, nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls" sadarbībā ar IT uzņēmumu “Accenture” atklājuši stipendiju programmu “She Goes Tech”. Programmas ietvaros 80 Accenture nodrošināto stipendiju ieguvējām tiks dota iespēja apgūt IT jomā nepieciešamās prasmes, lai veiksmīgi un pārliecinoši iesāktu savu karjeru izaicinājumu pilnajā IT nozarē. Dalībnieces Riga TechGirls vadībā varēs apgūt vairākas programmēšanas valodas, piemēram, Java, JavaScript un Scala.

Tas būs divu mēnešu mācību kurss, kas norisināsies četras reizes nedēļā, ietverot arī īpašas meistarklases ar IT jomas speciālistiem.

Riga TechGirls līdzradītāja un vairāku startapu izveidotāja Anna Andersone, daloties ar saviem novērojumiem, norādīja, ka ir ļoti vērtīgi, ja IT komandā darbojas gan sievietes, gan vīrieši, jo tādā veidā iespējams radīt risinājumus, kas būs piemēroti visai sabiedrībai. A. Andersone arī aktīvi iestājas par to, lai vairāk Latvijas sieviešu apsvērtu un sāktu karjeru informācijas tehnoloģiju jomā. Tāpēc kopā ar Accenture kopdarbā izveidota programma “She Goes Tech”. Savukārt Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs uzsvēra, ka aizvien vairāk cilvēku, gan sievietes, gan vīrieši, vēlas mainīt savu karjeru un apgūt IT prasmes. Tieši tāpēc pēc Riga TechGirls mācībām norisināsies vēl vienas, Accenture rīkotas IT apmācības un prakse bootcamp

Pieteikties apmācību programmai “She Goes Tech” iespējams līdz 1. oktobrim. Sīkāka informācija par programmu un pieteikšanos: shegoestech.lv.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!