Projekts „Start(IT)” nominēts UNESCO balvai

Projekts „Start(IT)” nominēts UNESCO balvai

Projektu „Start(IT)” UNESCO  IKT izglītības balvai no Latvijas puses izvirzīja Izglītības un Zinātnes ministrija un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija.

„Start(IT)” mērķis ir palielināt to skolēnu skaitu, kas informātikas priekšmetu apgūst padziļināti, palielināt IT studentu skaitu Latvijas augstskolās, kā arī izglītot informātikas skolotājus programmēšanas valodā Java.

Projekta ietvaros izstrādāti bezmaksas materiāli datorikas un programmēšanas apguvei Latvijas vispāriziglītojošās skolās. Ir izveidota metodiskā programmēšanas apmācību programma, ko var izmantot gan skolēni, gan skolotāji padziļinātākai programmēšanas apguvei. Metodiskā programma ietver gan video lekcijas, dažādus uzdevumus un testus. Pēc mājaslapā startit.lv sniegtās informācijas – pašreiz programmēšanas apmācību programmu izmanto 82 skolas un 9 400 aktīvie lietotāji.

UNESCO Bahreinas karaļa IKT izglītības balvas mērķis ir izcelt tos projektus, kas pievēršas sociāli un ekonomiski neaizsargātākiem iedzīvotājiem, un veicināt to, lai viņi iegūtu kvalitatīvu un uz tehnoloģijām balstītu izglītību. Prestižo balvu, kas tiek pasniegta jau no 2005. gada, iegūst tie projekti, kas veicina jaunu tehnoloģiju izmantošanu un to integrāciju mācību procesā. Ik gadu tiek izraudzīts izglītību veicinošs projekts, kas nodrošina kvalitatīvu un ilgtspējīgu izglītību.

Šogad tiks noteikti divi projekti, kas iegūs UNESCO IKT izglītības balvu un saņems ne vien starptautisku atzīnību, bet arī 25 tūkstošus dolāru projekta attīstībai.

Rezultāti par to, kurš projekts iegūs balvu, tiks paziņoti tuvāko nedēļu laikā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!