Igauņu startaps radījis lietotni, kas ļaus gudri pārvaldīt savas finanses

Igauņu startaps radījis lietotni, kas ļaus gudri pārvaldīt savas finanses

Gudra finanšu pārvaldība ir aktuāla kā uzņēmumiem, tā arī privātpersonām. Domājot par to, kā parastajam cilvēkam palīdzēt gūt vēl labāku pārskatu par saviem izdevumiem un ietaupīt naudu, Igaunijas jaunuzņēmums Bilance izstrādājis mobilo lietotni, kas privātpersonām dos iespēju regulāri uzraudzīt savas finanses, veicinās finanšu pratību un galu galā ļaus iegūt finansiālo brīvību. 

Jauno fintech risinājumu radījuši igauņu brāļi Mihkels Vetemā un Ēriks Vetemā. Viņu izstrādātā mobilā lietotne Bilance apkopo datus no visām valsts bankām un aktuālajām finanšu platformām, piemēram, Revolut un Wise. Savienojoties ar finanšu iestādi, lietotne iedod pārskatu par lietotāja izdevumiem un ienākumiem un arī automātiski atjauno datus. 

Bilance līdzradītājs un tehnoloģiskais direktors Ēriks Vetemā skaidro, ka lietotne kategorizē maksājumus, izmantojot mašīnmācīšanās rīku, kas lietotājam palīdzēs labāk orientēties savās finansēs.

Tālākā nākotnē ar mākslīgā intelekta palīdzību plānots piedāvāt arī personalizētus padomus, šādi veicinot lietotāja finanšu pratību.

Tāpat uzņēmums vēlāk cer izveidot centrālo platformu, ļaujot privātpersonām gūt pilnīgu priekšstatu par savu un savas ģimenes finanšu stāvokli, kas ietver izdevumu, ienākumu, ieguldījumu, aizdevumu apkopojumu. 

Bilance šobrīd darbojas Igaunijā, Latvijā un Somijā. Tas nozīmē, ka arī lietotāji Latvijā šādā veidā var gūt priekšstatu par savām finansēm un izdevumiem, jo mobilā lietotne apkopo datus gan no visām bankām valstī, gan arī jau minētajām platformām - Revolut un Wise. Uzņēmums šogad plāno uzsākt darbību arī citās Eiropas valstīs.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!