E-komercijas platformas tagad var piedāvāt maksāt ar Apple Pay

E-komercijas platformas tagad var piedāvāt maksāt ar Apple Pay

Pēdējo trīs gadu laikā būtiski audzis internetā veikto pirkumu skaits. Lai arī ar pandēmiju saistītie ierobežojumi ir atcelti un iepirkties klātienē iespējams pilnvērtīgi, joprojām saglabājas augsts tiešsaistes pirkumu īpatsvars. Ar mērķi nodrošināt ērtākus pirkumus, Swedbank tirgotājiem internetā piedāvā dažādot norēķinu iespēju klāstu un papildināt to ar Apple Pay risinājumu. 

Swedbank informē, ka Apple Pay maksājumu iespēju piedāvā tiešsaistes tirgotājiem visās trīs Baltijas valstīs. Attiecībā uz pircējiem, tiem tagad ir iespēja samaksāt par pirkumu internetā ne tikai ar bankas norēķinu karti vai internetbankas starpniecību, bet arī Apple Pay digitālā maciņa palīdzību.

Šobrīd šādu opciju var izmantot tie, kuri iepērkas pie tirgotāja, kurš izmanto Swedbank EveryPay rīku.

Tiem uzņēmējiem, kuri vēlas piedāvāt norēķinus ar Apple Pay, jāaktivizē šī iespēja savā internetbankā. 

Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs Valdis Vaišļa norāda, ka pēdējo trīs gadu laikā klientu interese veikt maksājumus caur Apple Pay digitālo maku bijusi ļoti augsta. Maksājumu skaits 2022. gadā pieaudzis 3,5 reizes un sasniedzis 50 miljonus, kas ir 20% no kopējiem Swedbank apkalpotajiem maksājumiem tirdzniecības vietās. Īpaši straujš pieaugums novērots pērn, kad ar Apple Pay starpniecību pārskaitīti 627 miljoni eiro. 

Jāpiezīmē, ka ar Apple Pay piedāvāšanu e-komercijas platformām Swedbank ir pabeigusi šī risinājuma ieviešanas ciklu. 2019. gadā banka privātpersonām sāka piedāvāt norēķinus ar Apple Pay, ļaujot maksājumu karti pievienot Apple digitālajā maciņā. 

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!