Enefit Green Latvijā uzsāks saules paneļu parku būvniecību

Enefit Green Latvijā uzsāks saules paneļu parku būvniecību

Atjaunojamās enerģijas joma Latvijā turpina strauji attīstīties, kas vērojams gan valsts, gan privātpersonu sektorā. Viens pēc otra tiek atklāti vēja un saules parki, stiprinot Latvijas enerģētisko neatkarību. Arī iedzīvotāji aktīvi cenšas paši nodrošināt sev energoresursus un, izmantojot valsts atbalstu, izrotā sava mājokļa jumtu ar saules paneļiem. Par atjaunojamās enerģijas potenciālu Latvijā liecina arī fakts, ka atjaunīgās enerģijas ražotājs Enefit Green šeit uzsāks saules paneļu parku būvniecību. 

Uzņēmums ir apstiprinājis, ka investēs divu saules elektrostaciju būvniecībai valsts rietumu daļā Ādažu novadā, Kadagas un Carnikavas pagastos. Kopējais investīciju apjoms šo projektu īstenošanā sasniedz aptuveni 9 miljonus eiro.

Šie būs pirmie Enefit Green Latvijā izveidotie saules enerģijas parki ar kopējo jaudu 17 megavati

- seši megavati saules parkā Austrumi PV Ādažu novada Kadagas pagastā un 11 megavati saules parkā Dzērves PV Ādažu novada Carnikavas pagastā.

Saules spēkstaciju Austrumi PV un Dzērves PV kopējais gadā saražotās elektroenerģijas apjoms sasniegs aptuveni 18 gigavatstundas. Salīdzinājumam ar šo apjomu var nodrošināt aptuveni 8500 Latvijas mājsaimniecību gada elektroenerģijas patēriņu. Nākamais solis būs līgumu parakstīšana ar spēkstacijas būvniekiem un iekārtu piegādātājiem. Pēc tam tiks uzsākti sagatavošanās darbi būvniecībai, lai jau nākamā gada trešajā ceturksnī saules parki varētu sākt ražot elektroenerģiju.

Enefit Green vadītājs Latvijā Juris Antužs norāda, ka atjaunīgās enerģijas tirgus Latvijā nepārprotami turpina augt. Tas, viņaprāt, Latvijai ir ļoti svarīgs attīstības virziens, jo piedāvā ilgtspējīgu un oglekļa ziņā neitrālu energoneatkarības risinājumu. Vēja un saules enerģija ir lētākais un pieejamākais veids, kā ražot zaļo elektroenerģiju. 

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113

SIA BiSMART
Reģ. Nr. 40203056850
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!