Tālruņa maiņa bieži vien rezultējas ar zaudētiem datiem

Tālruņa maiņa bieži vien rezultējas ar zaudētiem datiem

Jauna telefona iegāde bieži saistās ar funkcijām bagātāku un modernāku ikdienu. Taču bieži vien kā darvas pile medus mucā ir zaudēti dati, pārceļot tos no vecās ierīces uz jauno. Mobilo sakaru operators “Bite” sadarbībā ar pētījumu kompāniju “Norstat Latvija” veikuši pētījumu, kurā noskaidrots, kādu informāciju ierīču maiņas rezultātā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk pazaudējuši.

Kontaktu saraksts, foto un video faili, sarakstes un svarīgas piezīmes ir tā informācija, kas parasti tiek saglabāta tālrunī un bieži vien tiek arī neatgriezeniski zaudēta ierīces maiņas dēļ. Jautāti par to, kur visbiežāk uzglabā datus, liela daļa aptaujāto norādījuši, ka pārkopē tos, piemēram, datorā, tādā veidā cenšoties izvairīties no negaidītas datu pazaudēšanas.

Tikmēr daļa respondentu atzinuši, ka visu informāciju, kas atrodas tālrunī, saglabā tikai SIM kartē un uzskata, ka ar to pietiek, lai dati vienmēr būtu pieejami.

Liela daļa aptaujāto atzinuši, ka, pārceļot datus no vienas ierīces uz otru, kaut reizi pazaudējuši kādu daļu informācijas. Visbiežāk tikuši pazaudēti kontakti, piemēram, e-pasti un telefona numuri – tā norādījuši 43% aptaujas dalībnieku. Trešdaļai aptaujāto nācies šķirties no foto un video failiem. Nedaudz mazāk jeb 28% kaut reizi ierīces maiņas dēļ pazaudējuši vēsturi dažādās sarakstēs, piemēram, īsziņās, e-pastos, lietotnē “WhatsApp”. Savukārt 16% aptaujas dalībnieku ierīces maiņa sagādājusi problēmas ar automātiski iestatītām parolēm vai bankas maksājumu karšu numuriem.

Bites sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola uzsvēra, ka tiem mobilo ierīču lietotājiem, kas priekšroku dod datu glabāšanai vienīgi SIM kartē, jāatceras, ka tur nav iespējams uzglabāt un vēlāk uz citu ierīci pārcelt tāda veida informāciju kā foto, video, mūziku, īsziņas. Tieši tāpēc informācijas glabāšana, izmantojot mākoņrisinājumus, ir svarīga katram mobilo ierīču lietotājam.

Jāpiebilst, ka aptauja veikta šī gada augustā. Tajā piedalījušies 1009 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!