Beidzot elektriskajiem skrejriteņiem atrasta vieta satiksmē

Beidzot elektriskajiem skrejriteņiem atrasta vieta satiksmē

Pērn, kad elektriskie skrejriteņi parādījās satiksmē arī Latvijas ceļos, valdīja zināms haoss par to, kas un cik ātri var pārvietoties ar šo transportlīdzekli, kā arī tā vietu kopējā satiksmes plūsmā. Nu jau atkal klāt vasara un laiks, kad ielās aizvien biežāk redzēsim elektriskos skrejriteņus. Taču šogad šī joma, cerams, kļūs sakārtotāka, jo šonedēļ valdībā beidzot tika pieņemts Ceļu satiksmes likuma grozījuma projekts.

Valdības atbalstītais likumprojekts paredz to, ka ar elektrisko skrejriteni satiksmē var pārvietoties personas sākot no 14 gadu vecuma. Saskaņā ar jaunajām izmaiņām pilngadīgām personām elektriskā skrejriteņa vadīšanai vairs nebūs nepieciešama transportlīdzekļa vadītāja apliecība. Taču tiem skrejriteņa vadītājiem, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu, jābūt līdzi derīgai velosipēda vadītāja apliecībai.

Satiksmes ministrija norādījusi, ka elektriskais skrejritenis piemērots lielākoties braucieniem pilsētās, vienlaikus priekšroku dodot gājējiem un sabiedriskajam transportam. Ja ir tāda iespēja, tad primāri ar skrejriteni jāpārvietojas pa velosipēdiem domātu infrastruktūru. Taču, ja šādas iespējas nav, tad jāizmanto gājēju ietve vai brauktuves labā mala.

Ceļu satiksmē ar skrejriteni drīkst pārvietoties ne ātrāk kā 25km/h.

Tāpat ar šo transportlīdzekli aizliegts pārvadāt kravu vai citus pasažierus. Tāpat kā citi transportlīdzekļu vadītāji, arī elektrisko skrejriteņu lietotāji nedrīkst pārvietoties alkohola vai narkotisko vielu reibumā, un alkohola koncentrācija asinīs nedrīkst pārsniegt ierasto limitu jeb 0.5 promiles.

Sakārtotākai satiksmes plūsmai ministrijas sagatavotie Ceļu satiksmes likuma grozījumi ietver izmaiņas arī attiecībā uz velosipēda vadīšanu ceļu satiksmē.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!