Rimi veikalos pārtika vairs neies zudumā

Rimi veikalos pārtika vairs neies zudumā

Modernās tehnoloģijas pamazām ienāk ne tikai, piemēram, mūsu norēķinu paradumos, bet tās maina arī ikdienas ritējumu veikalos. Pēdējos gados klienti tikuši lutināti ar virkni risinājumu ērtākai un pārdomātākai pirkumu veikšanai. Nupat Rimi veikali Latvijā tikuši arī pie risinājuma, kas ļaus rūpīgāk sekot līdzi pārtikas produktu derīguma termiņam, tādējādi uzlabojot gan pārtikas drošību, gan laicīgi nocenot produktus, lai tie netiktu izmesti mēslainē. 

Pēc Rimi Latvia sniegtās informācijas – uzņēmums Rimi veikalos ieviesis jaunu risinājumu – pārtikas derīguma termiņa analīzes un vadības sistēmu “Semafor”. Lietojot to kopā ar īpašu lietotni, iespējams digitāli un attālināti kontrolēt pārtikas derīguma termiņu un laicīgi uzzināt par to, kuru produktu derīgums tuvojas beigām. Norādīts, ka sistēma sniegs divas priekšrocības vienlaikus. Pirmkārt, uzlabos pārtikas drošību kopumā, jo pircējiem vienmēr būs pieejami tikai svaigi produkti. Otrkārt, būs iespējams laicīgi nocenot tos produktus, kam derīguma termiņš tuvojas beigām, tādējādi palielinot iespēju, ka kāds tos tomēr iegādāsies, nevis pārtika vienkārši tiks izmesta atkritumos.    

Risinājums darbojas kopā ar īpašu lietotni, kas ir būtisks atbalsts Rimi darbiniekiem. Ar tās palīdzību iespējams ātrāk un efektīvāk izsekot līdzi pārtikas produktu termiņiem. Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala norāda, ka - 

derīguma termiņu pārbaudei nepieciešamais laiks ar risinājuma palīdzību samazinājies divkārt.

To sekmē lietotnes piedāvātā iespēja pārbaudīt derīguma termiņu nevis visam preču sortimentam veikalā, bet gan tikai atsevišķiem produktiem, kam, balstoties uz sistēmā esošajiem datiem, tuvojas izmantošanas beigas.

Pašreiz jaunais pārtikas produktu derīguma termiņa kontroles risinājums “Semafor” veiksmīgi izmantots jau vairākos Rimi veikalos visās trīs Baltijas valstīs. Tāpat tas ieviests arī Rimi māteskompānijā “ICA Gruppen” Zviedrijā. Aprēķināts, ka ik mēnesi tur tiek paglābta pārtika aptuveni 70 tonnu apmērā un ietaupītas līdz pat 125 darba stundām.  

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!