Piesaistot virkni partneru, Facebook plāno veidot savu kriptovalūtu

Piesaistot virkni partneru, Facebook plāno veidot savu kriptovalūtu

Par mēģinājumu iesaistīties digitālo valūtu biznesā un papildināt visai plašo kriptovalūtu klāstu paziņojis neviens cits kā sociālais medijs “Facebook”. Kompānija jau labu laiku iepriekš ziņoja par saviem plāniem pievienoties kriptovalūtu radītāju pulciņam. Nu tās plāni attiecībā uz jaunas valūtas izveidi kļuvuši krietni skaidrāki, iesaistot šajā procesā arī ietekmīgus pasaules uzņēmumus.

Nedēļas sākumā sociālo mediju kompānija "Facebook" paziņoja būtiskus jaunumus par tās iesaisti kriptovalūtu biznesā. Nolemts, ka drīzumā pie tūkstošiem citu kriptovalūtu pievienosies arī Facebook radītā “Libra”. Šīs valūtas darbības pamatā darbosies blokķēde, kā tas ir gan Bitcoin, gan citu kriptovalūtu gadījumā. Blokķēdes uzdevums ir pasargāt valūtu no cenu svārstībām.

Līdzīgi kā citas kriptovalūtas, arī Facebook savu Libra plānojis laika gaitā padarīt par pilnvērtīgu maksāšanas līdzekli.

Lai ceļš līdz pilnvērtīgai, tirdzniecībā nonākošai valūtai vestos veiksmīgāk, kompānija “Facebook” izveidojusi apvienību “Libra Association”. Šobrīd tajā iesaistījušies 28 dalībnieki, tostarp pasaulē lielākie maksājumu tīkli: “Visa”, “Mastercard” un “Paypal”, kas varētu sniegt palīdzīgu roku Libra integrācijā maksājumu sistēmās. Tāpat aliansē darbojas un savu artavu kriptovalūtas attīstībā vēlas sniegt pasaulē zināmi un ietekmīgi uzņēmumi, kā: “Vodafone”, “eBay”, “Booking.com”, “Uber” un citi, kas atbilst noteiktiem kritērijiem. Piemēram, uzņēmuma tirgus vērtībai jāpārsniedz vienu miljardu dolāru, kā arī klientu lokam jābūt vismaz 20 miljonus lielam. Ja kompānija atbilst šiem un vēl citiem kritērijiem, tad, investējot desmit miljonus dolāru, tā kļūst par kriptovalūtas “Libra” līdzdibinātāju.

“Libra” projekta menedžeris Deivids Markuss norādījis, ka Facebook kriptovalūta “Libra” tiks laista klajā nākamgad un prognozēja, ka uz to laiku “Libra Association” varētu apvienot jau ap 100 biedru.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!