Rīgā norisināsies drošības un aizsardzības inovāciju hakatons

Rīgā norisināsies drošības un aizsardzības inovāciju hakatons

Pašreiz Aizsardzības ministrijā (AM) aktīvi norisinās dažādi projekti, kuru primārais mērķis ir veicināt sadarbību ar pašmāju militāro industriju. Zināms,  ka, piemēram, pērn tika aizvadīti divi AM inovāciju grantu konkursi Nacionālo bruņoto spēku attīstībai. Nu palīdzīgu roku efektīvākā drošības un aizsardzības jomas attīstībā varēs pielikt ikviens interesents un nozares speciālists, jo drīzumā Rīgā norisināsies pirmais aizsardzības industrijas hakatons.

No 31. janvāra līdz 2. februārim Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrikā norisināsies 48 stundu ilgs inovāciju pasākums jeb hakatons “Garage 48 Defence Makeathon 2020”. To kopīgi organizē AM, RTU un Igaunijas nevalstiskā organizācija “Garage 48”. Tāpat pasākuma tapšanā atbalstu sniegusi arī Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija. Visi interesenti aicināti pieteikt savu dalību hakatonā līdz 24. janvārim.

Kā norādījuši pasākuma rīkotāji - Garage 48 Defence Makeathon 2020 galvenais mērķis ir veicināt inovāciju radīšanu aizsardzības nozarē un ļaut plašākam cilvēku lokam iesaistīties šīs nozares izaicinājumu risināšanā. Gūt pieredzi un 48 stundas sadarboties ar citiem interesentiem un, iespējams, radīt nozares vajadzībām atbilstošu un pielietojamu risinājumu aicināti aizsardzības, IT un mārketinga jomas speciālisti, produktu un lietotāju pieredzes dizaineri, elektronikas un mehānikas inženieri, 3D drukas eksperti, uzņēmēji un ikviens cits, kas vēlas iesaistīties.

Nacionālie bruņotie spēki jau ir izstrādājuši noteikumus, pēc kuriem komandās sadalītajiem dalībniekiem jāvadās, radot risinājumus. Norādīts, ka viss nepieciešamais, lai pilnvērtīgi darbotos hakatonā, būs uz vietas RTU Dizaina fabrikā. Tāpat pasākumā tiks pieaicināti mentori un citi eksperti, kas sniegs padomu inovācijas izstrādē. Pēc 48 stundu darbošanās speciāli pieaicināta žūrija novērtēs katras komandas sniegumu un izvēlēsies labāko, pasniedzot balvu. 

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzsvēris, ka šajā pasākumā pēc iespējas labāku un efektīvāku inovāciju radīšanai pieaicināti arī eksperti no kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas, tādējādi savu artavu aizsardzības risinājumu radīšanā sniegs visas trīs Baltijas valstis.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!