72% uzņēmēju svarīga ir datu drošība

72% uzņēmēju svarīga ir datu drošība

Aptauju veica pētījumu kompānija „Norstat Latvija” un mobilo sakaru operators BITE. Kā liecina aptaujas rezultāti – lielākā daļa uzņēmēju jeb 72% no visiem aptaujātajiem atzīst, ka, runājot par sava biznesa drošību, viņi primāri domā par uzņēmuma sistēmā esošo datu drošību. Datu drošība tiek panākta ar tādiem rīkiem kā lincencētu programmu izmantošana, antivīrusa programmatūras un paroles.

Aptuveni puse no aptaujātajiem drošības jautājumus risina ar kodu izmantošanu uzņēmuma telpās vai caurlaižu karšu lietošanu. Mazāk uzņēmēju drošību mūsdienās saista, piemēram, ar videonovērošanas risinājumiem, kurus izmanto 31% aptaujāto. Šie rezultāti ir krietni vien atšķirīgāki no tām drošības risinājumu tendencēm, kas uzņēmēju vidū bija pirms 10-15 gadiem. Tajā laikā lielākajā daļā uzņēmumu drošība tika nodrošināta, piemēram, ar signalizāciju, fizisko apsardzi. Mūsdienās, kad aktivizējušies kiberuzbrukumi, to novēršanai un datu aizsardzībai nepietiek vien ar durvju aizslēgšanu vai fizisko apsardzi.

BITES klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Oksana Stankeviča uzsver, ka

drošības nodrošināšanas jautājumos nevajadzētu fokusēties tikai uz kiberdrošību. Nedrīkst aizmirst arī uzņēmuma fizisko drošību un to, ka lielus zaudējumus var radīt arī no uzņēmuma nozagtas viedierīces, datori, atmiņas nesēji vai dokumenti.

Būtiski pieminēt, ka fiziskā drošība uzņēmumā, kas ietver nesankcionētu piekļuvi uzņēmuma telpām, ir svarīga vien pusei jeb 54% no aptaujātajiem uzņēmējiem.

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA pieredze liecina, ka zādzības ievērojami samazina mūsdienu tehnoloģiju izmantošana. Piemēram, videonovērošanas kameras, ar kuru palīdzību var saņemt ziņojumu, ja īpašumā notiek kaut kas aizdomīgs. Tāpat kameras arī iespējams savienot ar viedierīci, un videonovērošanai sekot līdzi, piemēram, telefonā vai datorā.

Saistītie raksti


Kontakti

Saziņai:
23300113
Adrese:
Izstāžu centrs Ķīpsala, Rīga
Ikmēneša labāko ziņu apkopojums e-pastā:
Seko!